CodeGuild is een gespecialiseerd werving & selectieadviesbureau uit Amsterdam gericht op de Nederlandse softwaredevelopment- en -engineeringmarkt

In de afgelopen zeven jaar hebben wij een sterk netwerk gebouwd binnen het hogere segment van softwaredevelopers en -engineers. Zij coderen veelal sinds hun tienerjaren, hebben een afgeronde hbo- of wo-opleiding  in Computer Science (of vergelijkbaar) en meerdere jaren relevante werkervaring.

Neem vrijblijvend contact op voor een intake en een gratis quickscan van uw vacature(s) en/of wervingsvraagstukken.

Vrijblijvende intake

Exclusief netwerk van hoog kaliber professionals (NL, EU, non-EU)

CodeGuild geeft u toegang tot een netwerk van hoog kaliber professionals die zich doorgaans niet door andere werving en selectiebureaus laten bemiddelen.

600+ bemiddelde kandidaten

Inmiddels zijn meer dan zeshonderd kandidaten door CodeGuild bemiddeld binnen de betere softwareomgevingen van de Randstad. Van mkb tot enterprises, detacheerders, projectorganisaties, consultancy's tot wereldwijd opererende tech-bedrijven.

Hoge Return On Investment

Ruim 81% van deze kandidaten werkt na 3 jaar nog steeds voor onze klanten.

Onze meerwaarde

Er is een enorme wildgroei aan recruitmentbureaus. Het resultaat is dat u dagelijks schreeuwerige mails en belletjes ontvangt van recruiters die u van alles beloven, maar het resultaat is veelal hetzelfde:

De status quo

Pushy recruiters

Opdringerige recruiters zonder technische kennis die onnodig druk uitoefenen met als gevolg overhaaste keuzes.

Tijdsverspilling

Vacatures die eindeloos openstaan, slecht passende cv’s die u zelf moet doorspitten en screenen.

Time is money

Gesprekken met slecht passende kandidaten, hoge fees voor kandidaten die na een paar maanden weer vertrekken.

Werken met CodeGuild

CodeGuild partnership

Inhoudelijke en emphatische consultants met niche kennis van uw doelgroep en het ecosysteem. Adviserend, oprecht en faciliterend in het maken van weloverwogen keuzes.

Efficiëntie

Een klein aantal zorgvuldig gescreende cv’s die uw tijd waard zijn, de moeilijkste vacatures binnen een maand vervuld.

Return on investment

Goed voorbereide, gemotiveerde en technisch goed passende kandidaten op gesprek. 81% werkt na 3 jaar nog steeds bij onze klanten.

Partner in werving

CodeGuild komt op geen enkele recruitment-blacklist voor en fungeert als partnerorganisatie. Samen bouwen wij duurzaam aan uw organisatie en team(s). Ons bewezen wervingsproces neemt u werk uit handen en faciliteert u en de kandidaat bij het maken van weloverwogen keuzes.

Onze specialismen:

  1. JVM: Java, Scala, Kotlin: Software Engineers, Backend- & Full-stack Developers
  2. Golang/Go: Software Engineers, Backend- & Full-stack Developers
  3. Javascript/TypeScript/NodeJS: Software Engineers, Backend- & Full-stack Developers
  4. Cloud- en DevOps Engineers: met achtergronden in Ops of Dev en ervaring met AWS/GCP/Azure, IaC, CI/CD automation en containerisation

Onze klanten

Onze kernwaarden zijn: oprechtheid, vertrouwen, ambacht en kundigheid. But don’t trust our word for it! Een overzicht van organisaties die u voor gingen:

CodeGuild in een notendop

1

Wij ontzorgen

We werken aan de hand van een gestroomlijnd wervingsproces gebaseerd op meer dan dertien jaar hands on ervaring met de best practices uit de lokale softwaremarkt.
2

Wij leveren maatwerk

Na een grondige intake waarbij wij uw behoefte, organisatie, cultuur en rollen doorgronden, voorzien we u van een concreet advies, wervingsproces en plan van aanpak.
3

Wij leveren kwaliteit

We werken alleen met hoog kaliber kandidaten die doorgaans niet met recruiters willen samenwerken. Bovendien werkt 81% van onze kandidaten na 3 jaar nog steeds voor onze klanten. Zo bieden wij u een hoge return on investment op uw eenmalige investering per bemiddeling.
4

Wij zijn een partner. Inhoudelijk en adviserend.

U wordt bijgestaan door consultants met grondige kennis van de lokale markt-, techniek- en doelgroep binnen uw niche softwaredisciplines. Zij geven u inzicht hoe uw vacature zich verhoudt ten opzichte van uw concurrenten en bieden u handvatten om de aantrekkelijkheid te verhogen. Ook adviseren zij u hoe u de betere developers en software engineers voor de lange termijn aan uw organisatie kunt binden.
5

Wij zorgen dat elk sollicitatiegesprek uw tijd waard is

We voorzien u alleen van zorgvuldig gescreende cv’s, waarbij de behoefte van beide partijen zijn gematcht. Wij bereiden de kandidaten goed voor en zorgen dat zij op de hoogte zijn van uw organisatie, cultuur, rol, voorwaarden en wervingsproces. Daarom wordt 76% van onze kandidaten door onze klanten uitgenodigd voor een tweede ronde.
6

We werken samen. Prettig en efficiënt.

Gedegen procesbegeleiding waarin u en de kandidaat worden geholpen in het maken van een weloverwogen keuze. Hierin wordt u regelmatig geüpdatet over de voortgang van de vacature met sparmomenten voor succes. Door prettige samenwerking en transparantie wordt de kandidaat hoe dan ook een ambassadeur voor uw organisatie.

Wij helpen u graag verder

Neem vrijblijvend contact op voor intake en een gratis quickscan van uw vacature(s).

Robert Hawker

Founding Consultant Software Engineering

Melchior Schimmel

Team Lead JavaScript/TypeScript Software Engineering

Roy Schaper

Senior Consultant Software Engineering | JVM

Sven Gerrmann

Consultant Software Engineering | Golang & Node

Dion Zwinkels

Consultant Cloud / DevOps Engineering

Daan van der Mark

Consultant Software Engineering | .Net

Neem vrijblijvend contact op voor intake en een gratis quickscan van uw vacature(s).

Vrijblijvende intake