Onze werkwijze

U bent op zoek naar de juiste software professionals om het succes van uw team of organisatie te vergroten? Niet een gemakkelijke opgave. Het aanbod van afgestudeerden van de Nederlandse Hogescholen en Universiteiten zijn veel kleiner dan de groeiende behoefte van de markt. Tevens worden functies steeds specialistischer en vraagt agile development om software professionals met steeds betere communicatieve vaardigheden. Iets wat de kandidatenpoel nog meer onder druk zet. De vraag naar kwalitatieve software developers en software engineers zal in Nederland dan ook alleen maar toenemen. Dit terwijl deze professionals dikwijls het verschil kunnen maken voor uw organisatie.

CodeGuild helpt u bij het vinden en aannemen van het beste talent in de markt, zodat u uw competitief voordeel kunt vergroten. Hiervoor hanteren wij een helder en overzichtelijk proces:

Stap 1: Consult en intake

Voordat wij op zoek gaan staan wij stil bij uw behoefte. Wie zoekt u en waarom? Wat heeft u zelf al geprobeerd? Wat moet de software developer of – engineer allemaal in huis hebben en wat kan worden aangeleerd? Vooral nieuwe technologie wordt lang niet door iedereen in de markt beheerst. Maar wat kunt u wel verwachten?

Wij merken dat veel van onze klanten vaak zoekende zijn naar wat mogelijk is. Omdat de werving van software development en – engineers niet behoort tot hun dagelijkse werkzaamheden missen zij het overzicht over het aanbod in de markt. Wij maken dit inzichtelijk en passen onze strategie hierop aan. Wij bespreken de rol uitvoerig; uw organisatie, organisatiecultuur, visie, groeidoelstellingen, rol, de technologische omgeving, software engineering methodieken en uw huidige sollicitatieproces. Uit uw verhaal destilleren wij de juiste propositie die uw niche doelgroep aanspreekt. Tezamen vormt dit een plan van aanpak waarmee wij voor u gericht op zoek gaan.

Stap 2: De sourcing

Bij CodeGuild zijn wij continu op zoek naar de beste mensen in specifieke software development en -engineering niches binnen de Randstad. Wij staan actief in contact met hen zodat wij kunnen putten uit ons netwerk van niche kandidaten wanneer u dit nodig heeft. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat wij al in contact staan met de persoon die u op dat moment zoekt. De rest van de markt benaderen wij actief om u zo veel mogelijk keuze te geven van de geschikte kandidaten die op dat moment beschikbaar zijn. Bronnen die wij hiervoor inzetten zijn onder andere social media, onze eigen database, referrals en advertenties op verschillende jobsites.

Stap 3: Kandidaat screening

Wanneer wij voor u in contact komen met kandidaten zullen wij hen uitvoerig toetsen aan de punten die wij met u hebben besproken. Hiernaast proberen wij zo goed mogelijk met u mee te denken over de geschiktheid van kandidaten en eventuele risico’s. Ons doel is om u zo veel mogelijk te ontlasten. U krijgt alleen kandidaten te zien die passen bij uw vacature. Wat betekent dat u niet zelf door een berg CV’s hoeft te gaan. Dit nemen wij voor u uit handen.

Stap 4: Voorstellen van kandidaten

(Geschikte) kandidaten spreken wij uitvoerig. Met hen gaan wij in op hun ervaring, reden van vertrek, gewenste baan, woonplaats, ideale reistijd, salarisstructuur, technologie voorkeur, gewenste bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden. Zo herbevestigen wij de geschiktheid van een kandidaat voor uw vacature. Dit bespaart u gesprekken met kandidaten die op CV lijken te matchen, maar tijdens gesprekken niet aan blijken te sluiten.

Stap 5: Het sollicitatieproces

Wanneer u geschikte kandidaten wil spreken gaan wij over tot het inplannen van de gesprekken. Om uw tijd zo efficiënt mogelijk te laten gebruiken heeft u steeds voor en na elk gesprek contact met uw contactpersoon. Zo beschikt u steeds over een zo volledig mogelijk beeld om een eventuele verdere stap te zetten en kunnen wij u maximaal begeleiden.

Stap 6: Contractbespreking

Uw oog is gevallen op de geschikte kandidaat? Wij zullen u bijstaan bij het doen van een passende aanbieding en neem zo veel mogelijk werk voor u uit handen bij de verdere contractafhandeling. Aangezien wij in een zo vroeg mogelijk stadium inventariseren wat de behoeften van een kandidaat zijn en dit koppelen aan uw voorwaarden voorkomen wij hier verrassingen. Dit zorgt voor een vloeiende afhandeling en bespaart u veel tijd en energie.

Stap 7: Nazorg

Uiteraard stopt onze dienstverlening hier niet. Wij willen u zo goed mogelijk bijstaan dat u en de kandidaat voor een lange tijd een prettige relatie met elkaar aangaan. Hierdoor houden wij ook nauw contact tijdens de periode tot de startdatum en tijdens de proefperiode. Wij zullen proactief met u meedenken om kandidaten al in een vroeg stadium bij uw organisatie te betrekken.